Niebo w gębie wersja ekspresowa

    Ostatni przepis wydaje się wam zbyt pracochłonny? Szukacie szybkiego i lekkiego, choć nie koniecznie niskokalorycznego deseru? Mamy coś specjalnie dla was!

Będziecie potrzebować:

  • 3 galaretki o ulubionym smaku,
  • 500 ml śmietany kremówki (lub 300 -350 gram śmietanki wegańskiej),
  • 800ml wody,
  • garść ulubionych owoców.

 

Jak to zrobić:

Dwie galaretki rozpuśćcie w 500ml śmietany kremówki i 300 ml ciepłej wody. Przelejcie do pucharków i zostawcie do wystudzenia. Przestygnięte deserki włóżcie do lodówki do zastygnięcia.

W międzyczasie trzecią galaretkę przygotujcie według instrukcji na opakowaniu. Zastygnięte deserki przyozdóbcie ulubionymi owocami i przestygniętą galaretką. Pucharki włóżcie z powrotem do lodówki. Kiedy galaretka stężeje niebo w gębie jest gotowe do zjedzenia.

Uwaga! Deserki same znikają!


Komentarze

Popularne posty