Niebo w gębie wersja ekspresowa
Ostatni przepis wydaje się wam zbyt pracochłonny? Szukacie szybkiego i lekkiego, choć nie koniecznie niskokalorycznego deseru? Mamy coś specjalnie dla was!
Będziecie potrzebować:
- 3 galaretki o ulubionym smaku,
- 500 ml śmietany kremówki (lub 300 -350 gram śmietanki wegańskiej),
- 800ml wody,
- garść ulubionych owoców.
Jak to zrobić:
Dwie galaretki rozpuśćcie w 500ml śmietany kremówki i 300 ml
ciepłej wody. Przelejcie do pucharków i zostawcie do wystudzenia. Przestygnięte
deserki włóżcie do lodówki do zastygnięcia.
W międzyczasie trzecią galaretkę przygotujcie według instrukcji
na opakowaniu. Zastygnięte deserki przyozdóbcie ulubionymi owocami i
przestygniętą galaretką. Pucharki włóżcie z powrotem do lodówki. Kiedy
galaretka stężeje niebo w gębie jest gotowe do zjedzenia.
Uwaga! Deserki same znikają!
Komentarze
Prześlij komentarz